KaupungistuminenTuberkuloosin aikakausi Avohoidon aikakausiOmahoidon aikakausiKotihoidon aikakausi
Hoitomuotoja kehitetään » Parantolaelämää » Lapsipotilaat koulun penkillä

Lapsipotilaat koulun penkillä

Edellinen
Seuraava
Jaa:

Pikonlinnaan oli perustettu lastenosasto vuonna 1937. Koska Pikonlinnassa oli paljon lapsipotilaita, oppivelvollisuusikäisille järjestettiin sotien jälkeen kansakoulu. Siten parantolasta päästyään lapset pääsivät jatkamaan normaalia koulua ikäistensä tasolla. Supistettu kansakoulu aloitti toimintansa parantolassa 2.10.1950, jolloin oppilaita alakoulussa (luokat I-III) oli kahdeksan ja yläkoulussa (luokat IV-VII) oli kymmenen. Luokka VIII suoritettiin kurssimuotoisena.

Kansakoulu toimi parantolarakennuksen viidennessä kerroksessa. Koulussa noudatettiin Tampereen piirin kansakoulutarkastajan hyväksymää opetussuunnitelmaa ja lukujärjestystä. Päivittäin yläkoululaisilla oli kolme ja alakoululaisilla kaksi oppituntia. Lukuvuosi alkoi elokuun alkupuolella ja päättyi kesäkuun 15. päivä. Työpäiviä vuodessa oli 225 kappaletta.

Pikonlinnan kansakoulussa oli yksi opettaja – Aira Heikkilä 1950-1955 ja Maija-Liisa Pihlajamäki 1955-1964. Poikien käsityönohjaajana toimi talonmies Kalle Ketola vuosina 1950-1962. Vuosilta 1950-1964 oppilaskortistossa on kaikkiaan 246 oppilasta. Kansakoulun päätöskirjan Pikonlinnan kansakoulusta on saanut 13 oppilasta.