KaupungistuminenTuberkuloosin aikakausi Avohoidon aikakausiOmahoidon aikakausiKotihoidon aikakausi

Kehittämistä

Edellinen
Seuraava

1986 alkoi Piko-projekti eli kehittämishanke, jonka tavoitteena oli kehittää Pikonlinnan sairaalaa vastaamaan uusia keskussairaalatason vaatimuksia. Kehittämishanke koski kaikkia Pikonlinnassa toimineita yksiköitä. Kehittämishaasteita olivat muun muassa sädehoidon lisääminen, kuntoutukseen tarvittavien voimavarojen arviointi, akuuttihoidon lisääminen ja avohoitopainotteisten hoitomuotojen lisääminen. Hankkeen osaprojektit olivat keuhkosairaudet ja tuberkuloosin hoito, sädehoito, sisätaudit, kirurgia ja siihen liittyvä leikkaustoiminta, kliininen kemia ja siihen liittyvä leikkaustoiminta, kliininen fysiologia sekä sädediagnostiikka.

Hankkeessa kiinnitettiin huomiota muun muassa toiminnallisuuteen ja tilaratkaisuihin. Päätettiin muun muassa saneerata Törmälä luentosalitiloiksi, lääketieteellisen kirjaston tiloiksi sekä keuhkosairauksien ja sisätautien klinikoiden hallinnon tiloiksi. Lisäksi esimerkiksi sädehoidon tiloja päätettiin laajentaa.

Projektin myötä lokakuusta 1987 alkaen Pikonlinnassa oli leikkaustoimintaa viitenä päivänä viikossa, tietokonetomografiapalvelutoiminta aloitettiin 1987 ja sytostaattiannosten valmistus keskitettiin Pikonlinnan apteekille. Piko-projekti alkoi helmikuussa 1986 ja päättyi helmikuussa 1988. Projektin jälkeen perustettiin Pikonlinnan yhteistyöryhmä.