Taysin aika 1991-

Pitkäniemen sairaala 100 vuotta

Vuosisata psykiatrista hoitoa Pitkäniemessä

Pitkäniemen sairaalalle vuosi 2000 oli juhlavuosi, sillä Pitkäniemen sairaala täytti 100 vuotta. Vuoden aikana julkaistiin Pitkäniemen vuosisata -kirja, jossa on artikkeleita ja muisteluita sairaalan pitkästä historiasta. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri lahjoitti Pitkäniemen potilaiden ja henkilökunnan käyttöön rantasauna Poutalan, joka sijoitettiin Pyhäjärven rantaan. Poutalassa järjestetään kokouksia, kerhoja ja muuta vapaa-ajan toimintaa.

Ylilääkärin juhlapuhe 100-vuotisjuhlassa

Pitkäniemen ylilääkäri Pauli Poutanen piti juhlapuheen Pitkäniemen sairaalan 100-vuotisjuhlassa Tampereen yliopiston juhlasalissa. Puhe videoitiin juhlassa muistoksi jälkipolville.

Video: Pitkäniemen sairaalamuseon arkisto.

Kirkkovene

Pitkäniemen sairaalan satavuotisjuhlien lähestyessä potilaat ja sairaalan henkilökunta rakensivat yhdessä perinteisen kirkkoveneen, jonka kastetilaisuudessa vuonna 2000 vene luovutettiin Pitkäniemen sairaalan perinneyhdistyksen käyttöön. Kirkkoveneellä on osallistuttu soutukisoihin esimerkiksi Pirkan soutuun ja tehty souturetkiä sairaalan lähiympäristöön. Veneeseen tarvitaan neljätoista soutajaa ja perämies, joka pitää souturytmiä yllä kovaäänistä käyttämällä. Kirkkoveneen laituripaikka on Linnan edustalla olevassa laiturissa.

 

Pitkäniemen sairaalan perinneyhdistyksen jäseniä Pirkan soudussa vuonna 2000.

Pitkäniemen 100-vuotisjuhlaksi valmistuneella kirkkoveneellä perinneyhdistys osallistui vuonna 2000 Pirkan soutuun.
Kuva: Pitkäniemen sairaalamuseon valokuva-arkisto.